Back to DocHolliday

CEREMONY

Ceremony is back!

Ceremony is een Nederlandse technische deathmetal band uit de omgeving van Rotterdam. Maar door de band in het hokje “technische deathmetal” te plaatsen doe je haar eigenlijk tekort. De muziek van Ceremony is meer dan dat: eigenzinnig, gevarieerd, meeslepend, melodieus, bruut, agressief.

De band bestaat sinds 1990. In 1991 werd de eerste demo opgenomen: Victims of Morbidity. Deze demo werd “demo van de maand” in het Aardschok/Metal Hammer magazine.  Vervolgens werd in 1992 de 7” EP Inclemency uitgebracht. Ook deze EP kreeg goede recensies. De interesse van platenlabels was gewekt! Dit resulteerde in 1993 in de CD “Tyranny from above” uitgebracht door Cyber Music. Het debuut kreeg in het Aardschok/ Metalhammer  een waardering van 8,5. Het baswerk op deze CD was van Ron van der Polder, gitarist van Sinister. Live maakte Ceremony haar reputatie als eigenzinnige deathmetal band waar tijdens optredens met  bands als Master, The Gathering, Dead Head, Beyond Belief en Officium Triste.

Naarmate de bandleden langer bij elkaar waren, ontwikkelde de muziek zich verder door en werd ze volwassener, afwisselender en meer uitgebalanceerd. Dit was duidelijk te horen op de promo uit 1994 (Essence of alternation, Immortality of the gods, Tyranny from above)  en de promo uit 1995. Ceremony was klaar voor de tweede CD!

Helaas mocht het niet zo zijn…..op het moment dat de band de studio in ging voor de 2e CD  viel de band uit elkaar. De 2e CD kwam er niet. Ceremony R.I.P. Of niet?

Nee! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 20 jaar later, eind 2015 blaast Ceremony oprichter Peter Verhoef de band nieuw leven in. De CD “Tyranny from above” en de 1e promo worden in 2016 door VIC-records geremasterd en opnieuw uitgebracht. Met nagenoeg dezelfde bezetting gaat Ceremony alsnog voor de 2eCD. No rest for the wicked, Ceremony is back!